Hem

Mat

Mat är en otroligt viktig del av livet, som ordspråket säger “äta bör man annars dör man”. Men mat är så mycket mer än en nödvändighet, det är kärlek, livsglädje och konst. En kombination av färger, former, dofter och framförallt smaker. För mig innebär mat något man skapar, delar och uppskattar. Något som ger oss kraft och energi att leva våra liv fullt ut.  Det sägs ju även att man blir vad man äter..

——————————————————————————————————————————————————

Mitt intresse för mat har växt mycket de senaste åren och är något som jag lägger stor omtanke i. Jag är som de allra flesta uppväxt med vanlig husmanskost, halvfabricerad skolmat och mediala påtryckningar om vad man ska äta. Men sen jag flyttade hemifrån och fick eget ansvar för kosten så har intresset vuxit gradvis.

Har bland annat blivit och levt som vegetarian sedan flera år tillbaka. Något som har förändrat min syn på maten radikalt. Det har gått stegvis från att ha börjat den enkla vägen med att byta ut köttet mot soja-och quornprodukter. Ett val som är något bättre men långt ifrån optimalt då dessa produkter i sig är väldigt fabricerade. Alla E-ämnen som blandas och konstiga framställningsätt har fått mig att tänka om. I takt med att kunskapen och medvetenheten har växt så har det blivit mer och mer rena matvaror. Mat med mindre tillsatser och lagat från grunden. Något som egentligen borde vara självklart..

Jag har även radikalt minskat och uteslutit fler och fler animaliska produkter så som mjölk, ost och ägg. Visst är det gott, jag har själv varit en storkonsument. Men vi är inte gjorda för att äta den mängd mjölkprodukter som vi gör. Det finns en anledning till den stora utsträckningen vi har av laktosintolerans.. 

De senaste åren har jag övergått till att äta mestadels Raw Food. Enkelt sammanfattat så innebär Raw Food mat som är ren, oprocessad och otillagad så tillvida att den inte upphettas till mer än 42 grader. Allt för att få i sig så mycket naturlig energi och näring som det går.

Resan hit har varit väldigt spännande och uppfriskande men den är långt ifrån slut. Mitt mål är att hitta ett så hållbart, långsiktigt och njutningsbart förhållande till maten som möjligt. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: